Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowo – kakaowy pudding z tapioki
Mleczko kokosowe i 250ml zwykłego mleka przelewamy do garnuszka, wsypujemy tapiokę. Mieszamy i odstawiamy na godzinę ( można również odstawić na całą noc ).
Po godzinie dolewamy pozostałe 250ml mleka, wstawiamy garnuszek z tapioką na mały gaz, gotujemy powoli, bardzo często mieszając, by pudding nie przypalił się ( a o to bardzo łatwo ). Pudding gotujemy do momentu, aż kuleczki tapioki napęcznieją i staną się przezroczyste, a całość znacznie zgęstnieje. Zestawiamy wtedy garnuszek z ognia, dodajemy miód, mieszamy dokładnie.
Tapiokę dzielimy na 2 równe części. Do jednej części dodajemy kakao, mieszamy i przekładamy do szklaneczek, lub innych naczynek, w których będziemy podawali deser. Drugą część deseru, przekładamy na wierzch, na warstwę kakaową.