Kokosowe racuchy z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • cukier

    1 łyżka
  • cukier wanilinowy

    1 łyżeczka
  • kefir

    500 ml
  • mąka pszenna

    1,5 szkl
  • mąka

    2/3 szkl ( kokosowa)
  • olej kokosowy

    3 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka płaska
  • brzoskwinie w puszce

    2-3 połówki
  • poziomki

    1 garść
  • sól

    szczypta
  • olej do smażenia

  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
Całe jajka wbić do miski, dodać cukier, szczyptę soli i cukier z wanilią, zmiksować.
Krok 2 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
Do masy jajecznej wlać olej kokosowy i kefir.
Krok 3 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
Następnie dodać obie mąki i sodę oczyszczoną, niedokładnie zamieszać.
Krok 4 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
Brzoskwinie osączyć z syropu, pokroić w kostkę. Połączyć z ciastem, dodać poziomki.
Krok 5 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
Wszystkie składniki razem delikatnie wymieszać.
Krok 6 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
Łyżką nakładać porcje ciasta na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć z obu stron na rumiano
Krok 7 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
Usmażone placuszki osączyć na papierowym ręczniku. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 28.06.2017 18:12
pyszny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat