Kokosowe racuchy z brzoskwiniami

Kokosowe racuchy z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • cukier

    1 łyżka
  • cukier wanilinowy

    1 łyżeczka
  • kefir

    500 ml
  • mąka pszenna

    1,5 szkl
  • mąka

    2/3 szkl ( kokosowa)
  • olej kokosowy

    3 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka płaska
  • brzoskwinie w puszce

    2-3 połówki
  • poziomki

    1 garść
  • sól

    szczypta
  • olej do smażenia

  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kokosowe racuchy z brzoskwiniami

Kroki postępowania

Krok 1 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
Całe jajka wbić do miski, dodać cukier, szczyptę soli i cukier z wanilią, zmiksować.
Krok 2 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
Do masy jajecznej wlać olej kokosowy i kefir.
Krok 3 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
Następnie dodać obie mąki i sodę oczyszczoną, niedokładnie zamieszać.
Krok 4 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
Brzoskwinie osączyć z syropu, pokroić w kostkę. Połączyć z ciastem, dodać poziomki.
Krok 5 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
Wszystkie składniki razem delikatnie wymieszać.
Krok 6 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
Łyżką nakładać porcje ciasta na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć z obu stron na rumiano
Krok 7 - Kokosowe racuchy z brzoskwiniami foto
Usmażone placuszki osączyć na papierowym ręczniku. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

pestka 28.06.2017 18:12
pyszny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat