Kokosowe naleśniki z serkiem i musem jeżynowo-malinowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • jajka

    3 sztuki
  • mleko 2 %

    400 ml
  • woda gazowana

    100 ml
  • mąka pszenna

    15 dag
  • mąka kokosowa

    4 łyżki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • olej

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

Nadzienie

  • serek kremowy

    30 dag
  • śmietana 18 proc

    1 łyżka
  • cukier

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    16 g

Mus owocowy

  • maliny

    15 dag
  • jeżyny

    80 g
  • cukier

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Ciasto: W misce roztrzepać jajka z cukrem i szczypta soli na puszysta pianę, wlać mleko oraz wodę i olej powoli miksując wsypywać mąki aż do połączenia, wymieszać na jednolite gładkie ciasto. Odstawić na 20 minut aby odpoczęło. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju partiami wlewać ciasto i smażyć rumiane naleśniki.
2.
Nadzienie: Serek utrzeć ze śmietaną i cukrami.Smarować każdy naleśnik, zawijać w rulony układać na talerzu.
3.
Mus: Maliny łączymy z jeżynami podgrzewamy w rondelku z cukrem mieszamy do rozpuszczenia i gotujemy około 5-7 minut aż owoce się rozpadną, studzimy.Gotowym zimnym musem, polewamy usmażone naleśniki.Dekorujemy malinami.Podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 03.05.2015 21:19
takie naleśniki to ja uwielbiam
Grazyna0211 03.05.2015 15:47
bardzo smaczne naleśniki
Ola1984 03.05.2015 12:58
Przepyszne naleśniki.
mysza75 03.05.2015 12:31
Jakie pyszne naleśniczki palce lizać
Edith85 03.05.2015 10:12
takie naleśniczki na śniadanie....bajka :)
dollce 02.05.2015 22:07
Pyszności :)
Cynamonka 02.05.2015 21:02
Idealnie dobrane dodatki :D
bietka 02.05.2015 21:02
chociaż już późno, ale z chęcią zjadłabym takiego naleśniczka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat