Kokosowe naleśniki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • wiórki kokosowe

    1 szklanka
  • mleczko kokosowe

    250 ml
  • woda

    220 ml
  • jajka

    2 sztuki
  • jajka

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do odmierzania mąki i wiórek używałam szklanki o pojemności 220ml.
Mąkę przesiać, wymieszać na sucho z wiórkami, cukrem i proszkiem do pieczenia, wbić jajka, dolać wodę i mleko. Wszystko dokładnie ubić do uzyskania pęcherzyków powietrza. Gotowe ciasto odstawić na kilka minut, gdyby w tym czasie za bardzo zgęstniało to dolać troszkę wody lub mleka. Patelnie nagrzać i tylko delikatnie natłuścić na środku wylać porcję ciasta i pozwolić mu się rozlać, smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać gorące z dowolnym dżemem lub jogurtem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Inal 08.10.2012 15:44
Kokos.. mmm,ciekawe,jak takie naleśniczki smakują.
cukiereczek 07.03.2012 09:21
super
MAR3STA 01.03.2012 22:46
na pewno wypróbuję
eduszo 29.02.2012 12:48
Jak ja lubie wszystko to co z kokosem.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat