Kokosowe muffiny z kremem czekoladowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Babeczki

  • białka

    6-7 szt
  • mąka pszenna

    200 g
  • cukier

    200 g
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • wiórki kokosowe

    80-100 g
  • margaryna

    150 g

krem

  • serek mascarpone

    250 g
  • czekolada gorzka

    2 tabliczki
  • cukier puder

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kokosowe muffiny z kremem czekoladowym foto
Margarynę rozpuścic i wystudzić. Białka ubic na sztywno dodajac cukier.
Krok 2 - Kokosowe muffiny z kremem czekoladowym foto
Mąkę przesiac i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodac do ubitych białek i wymieszać.
Krok 3 - Kokosowe muffiny z kremem czekoladowym foto
Następnie dodać wystudzoną margarynę.
Krok 4 - Kokosowe muffiny z kremem czekoladowym foto
Na końcu do masy wmieszać wiórki kokosowe.
Krok 5 - Kokosowe muffiny z kremem czekoladowym foto
Ciasto przełożyć do wyłożonej papilotkami formy do muffinek. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wystudzić.
Krok 6 - Kokosowe muffiny z kremem czekoladowym foto
Czekolade ropzuścić w kąpieli dodnej razem z cukrem. Serek mascarpone ubić, dodać do niego wystudzoną czekoladę. Ubijać aż do zuyskania jednolitego kremu. Krem przełożyć do szprycy i dekorować muffinki wg uznania. Schłodzić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 27.10.2015 15:21
Smacznego :)
Mniam 27.10.2015 09:41
Tak udekorowane zachęcają do spróbowania :) Więc zabieram parę do kawy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat