Kokosowe lody

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko kokosowe

    400 ml
  • śmietana 30%

    250 ml
  • wiórki kokosowe

    100 gram
  • mleko

    1 szklanka
  • alkohol

    1-2 łyżki
  • cukier puder

    4-5 łyżek
  • płatki migdałowe

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko należy zagotować z cukrem. Do gotującego wsypujemy kokos i chwilkę razem gotujemy. Studzimy.
Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy mleko kokosowe, a w dalszej kolejności przestudzony sparzony kokos. Ewentualnie masę dosładzamy cukrem pudrem. Dokładamy alkohol.

Całość mieszamy delikatnie i wstawiamy do zamrażalnika. Podczas mrożenia lody kilka razy należy przemieszać by były puszyste.
Gotowe lody porcjujemy do pucharków. Podajemy oprószone migdałami.
Jadwiga/Jaga85
Mają one pyszny, tropikalny smak.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dollce 08.12.2015 20:21
pyszności
gusia1000 04.06.2014 00:11
Pyszne lody.
Ola1young 19.05.2014 15:28
pyszne,proszę chociaż o jednego ;)
norweska20 19.05.2014 10:42
pychotka...dla dużych i małych
ada.la 16.05.2014 21:59
fajny smak
IwonaDD 16.05.2014 18:59
wspaniałe lody
dwa pokoje z kuchnią 16.05.2014 18:45
boskie! uwielbiam kokos
noninka77 16.05.2014 18:28
jeden dla mnie :)
Janina 16.05.2014 17:34
Pyszności;)
IZABELA29 16.05.2014 17:34
pyszne takie lody

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat