Kokosowe krewetki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki królewskie

    20 sztuk
  • wiórki kokosowe

    1/2 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • olej

    do smażenia
  • płatki kukurydziane

    pokruszone szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki opłukać i dobrze osuszyć. W misce wymieszać płatki z wiórkami, w drugiej misce roztrzepać jajko. Każdą krewetkę łapać za ogonek, moczyć w jajku i panierować, czynność można powtórzyć. Krewetki układać na drewnianej desce lub tacy.

W rondelku rozgrzać olej, wkładać po kilka krewetek i smażyć około 1 minutę. Kiedy będą usmażone wyjmowac je łyżką cedzakową na ręcznik kuchenny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aniagdz 01.10.2013 16:12
prosto i smacznie;)no i jest mój ulubiony kokos!;D
qrasnqleq 01.08.2012 08:13
Muszę przyznać że pomysł ciekawy. Nie przepadam za krewetkami ale może w taki sposób... spróbuję :-)
Habibi 29.07.2012 11:07
Uwielbiam krewetki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat