Kokosowe gofry z bitą śmietaną i granatem

Kokosowe gofry z bitą śmietaną i granatem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    500 g
  • jajka

    2 szt
  • masło

    1/3 kostki
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • kokos

    3-4 łyżki
  • granat

    1-2 szt
  • śmietana 30%

    1 szt
  • cukier puder

    3 łyżki
  • woda gazowana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem, masło roztopić i wystudzić, dodać do mąki.Wbić jaja, dodać wodę i zmiksować -konsystencja ma być jak gęstej śmietany. Dodać kokos, wymieszać. Smażyć gofry. Śmietanę mocno schłodzoną ubić z cukrem pudrem, dać na wierzch gofrów, posypać owocami granatu.Pycha!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia47-47

31.03.2012 07:55
mniam

Kuchareczka2

02.03.2012 10:59
poezja

edyta44

16.02.2012 11:38
pycha

edyta44

21.01.2012 10:48
super

Izabela/bella81

20.12.2011 15:20
fajne

anja3107

30.07.2011 08:37
ekstra

edyta44

10.07.2011 15:18
pycha

ewaa

12.06.2011 21:09
smaczne:)

Jaheira11

16.05.2011 23:34
jeszcze takich nie próbowałam...

Joanna108

30.04.2011 18:57
A jak ślicznie wyglądają !!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat