Składniki
Kalkulator jednostek
kg
kostka
gr
gramów
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
biszkopt
-
jajka
8 -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
cukier waniliowy
2 łyżeczki domowego -
mąka pszenna
1 1/3 szklanki -
wiórki kokosowe pomarańczowe
60 g -
cukier
1 szklanka -
ocet
2 łyżeczki -
olej
4 łyżki -
sól
szczypta -
aromat migdałowy
kilka kropel
masa mascarpone
-
serek mascarpone
250 g -
serek homogenizowany
450 g -
granat
masa kokosowa
-
śmietanka 30 %
330 ml -
śnieżka
20 g -
czekolada biała
100 g -
wiórki kokosowe
20 g -
wafelki kokosowe
60 g
Sposób przygotowania
MASA MASCARPONE: Serki mieszamy delikatnie a dokładnie razem.
MASA KOKOSOWA: Śmietankę ubijamy mikserem z 1 łyżką cukru i Śnieżką. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy wiórki kokosowe (u mnie zielone), mieszamy, studzimy, wlewamy do śmietanki i ponownie ubijamy. Wafelki kruszymy, dodajemy do śmietanki i delikatnie mieszamy.
Spód biszkoptu smarujemy masą mascarpone, wykładamy na nią pestki granata. Następnie nakładamy biszkopt, smarujemy masą kokosową, przykrywamy biszkoptem. Wierzch dekorujemy w dowolny sposób, np. polewą czekoladową i posypując wiórkami kokosowymi.
Komentarze (0)
Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Nie masz konta? Zarejestruj się