Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe ciasto z malinami i jeżynami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 150 g
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
kasza manna 2/3 szklanki
wiórki kokosowe 2/3 szklanki
mąka 2/3 szklanki
cukier 2/3 szklanki
jajko 5 sztuk
jeżyny 200 g
maliny świeże 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe ciasto z malinami i jeżynami

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Margarynę ucieramy na puch, dodając po jednym żółtku. Mąkę, kaszę manną oraz proszek do pieczenia i wiórki kokosowe mieszamy ze sobą, a następnie dodajemy do margaryny i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy pianę z białek i ponownie delikatnie mieszamy. Tortownicę o średnicy 26 cm, smarujemy margaryną, a następnie posypujemy bułką tartą i wykładamy ciasto. Maliny oraz jeżyny obtaczamy w mące i układamy na cieście. Pieczemy ok 50-55 min w temp. 180'C. gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 14.11.2013 20:59
jak ładnie sie prezentuje;)
czekoladka_m 09.09.2013 16:38
Ale musi pysznie smakować;)
AURELKA 15.04.2013 21:50
znakomite ciasto
IlonaAlbertos 25.10.2012 23:33
Wygląda wspaniale.
RenataZ-et 14.10.2012 08:55
wyśmienite!
Angelika10 11.09.2012 21:18
pyszne
caralajna 21.07.2012 05:22
pyszne ciasto
hahanka 19.07.2012 20:42
Super połączenie kokosa z malinami
teresa18 19.07.2012 20:26
przesmaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak