Kokosowe ciasto z malinami i jeżynami

Kokosowe ciasto z malinami i jeżynami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    150 g
  • proszek do pieczenia

    2,5 łyżeczki
  • kasza manna

    2/3 szklanki
  • wiórki kokosowe

    2/3 szklanki
  • mąka

    2/3 szklanki
  • cukier

    2/3 szklanki
  • jajko

    5 sztuk
  • jeżyny

    200 g
  • maliny świeże

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Margarynę ucieramy na puch, dodając po jednym żółtku. Mąkę, kaszę manną oraz proszek do pieczenia i wiórki kokosowe mieszamy ze sobą, a następnie dodajemy do margaryny i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy pianę z białek i ponownie delikatnie mieszamy. Tortownicę o średnicy 26 cm, smarujemy margaryną, a następnie posypujemy bułką tartą i wykładamy ciasto. Maliny oraz jeżyny obtaczamy w mące i układamy na cieście. Pieczemy ok 50-55 min w temp. 180'C. gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata22 14.11.2013 20:59
jak ładnie sie prezentuje;)
czekoladka_m 09.09.2013 16:38
Ale musi pysznie smakować;)
AURELKA 15.04.2013 21:50
znakomite ciasto
IlonaAlbertos 25.10.2012 23:33
Wygląda wspaniale.
RenataZ-et 14.10.2012 08:55
wyśmienite!
Angelika10 11.09.2012 21:18
pyszne
caralajna 21.07.2012 05:22
pyszne ciasto
hahanka 19.07.2012 20:42
Super połączenie kokosa z malinami
teresa18 19.07.2012 20:26
przesmaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat