Kokosowe ciasteczka z czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    20 dag
  • mąka

    15 dag ( kokosowa)
  • masło

    20 dag
  • cukier puder

    15 dag
  • jajko

    1 szt
  • żółtka

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka ( płaska)
  • amoniak

    1/2 łyżeczki
  • kropelki czekoladowe

    5 dag
  • śmietana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąki wymieszać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i amoniakiem. Dodać żółtka, jajko śmietanę i starte na tarce zimne masło. Posiekać, wsypać kropelki czekoladowe i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 15-20 minut. Następnie rozwałkować, foremką wykrawać krążki i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat