Kokosowe ciasteczka jaglane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 szklanka
  • wiórki kokosowe

    100 g
  • cukier trzcinowy

    2 lyzki
  • siemię lniane

    2 lyzki złote
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kokosowe ciasteczka jaglane foto

Kaszę jaglaną wypłukać, wrzucić do rondelka, wlać wodę i ugotować. Wystudzić.
Krok 2 - Kokosowe ciasteczka jaglane foto

Przełożyć do miski. Wiórki kokosowe zmielić w młynku do kawy na mąkę. Wsypać do kaszy.
Krok 3 - Kokosowe ciasteczka jaglane foto

Następnie zmielić siemię lniane, wsypać wraz z cukrem do miski.
Krok 4 - Kokosowe ciasteczka jaglane foto

Na koniec wbić jajko i dokładnie zmiksować mikserem, aż uzyskamy jednolitą masę.
Krok 5 - Kokosowe ciasteczka jaglane foto


Nabierać łyżką porcje masy (jeśli jest zbyt luźna można dodać łyżkę mąki pszennej lub jaglanej), formować kulki, lekko spłaszczać i układać na blasze wyścielonej papierem.
Krok 6 - Kokosowe ciasteczka jaglane foto

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut. Wystudzić na kratce

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 13.03.2015 19:56
fajne ciasteczka
Alex_M 08.03.2015 15:52
już daaawno nie ma, ale mam ciasto czekoladowe i zapraszam :D
Alex_M 08.03.2015 15:52
kokosowy :D
Kolorowa 07.03.2015 20:18
Dobre składniki !
Babeczka35 07.03.2015 19:21
Super ciasteczka.
mysza75 07.03.2015 16:39
fajne ciasteczka do pochrupania
ben-ka 07.03.2015 16:08
A to ciekawe !!! chętnie bym sięgnęła by sprawdzić ich smak.
Jadwiga/Jaga85 07.03.2015 15:54
Smaczne ciasteczka!
Renata9 07.03.2015 15:38
Jakie fajne i na pewno pyszniutkie te Twoje ciasteczka :-)
Beatris 07.03.2015 14:01
Podeślij kilka jak jakieś zostały, pochrupałabym sobie na deserek:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat