Kokosowe ciacho z gruszkami

Kokosowe ciacho z gruszkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • mąka tortowa

    1/3 szklanki
  • mąka ziemniaczna

    1/3 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • jaja

    3 sztuki
  • Krem:

  • śmietana kremówka

    500 ml
  • galaretka brzoskwiniowa

    1 sztuka
  • wiórki kokosowe

    3 łyżki
  • galaretki truskawkowe

    2 sztuki
  • gruszki w zalewie

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kokosowe ciacho z gruszkami foto
Biszkopt : Do miski wbijam jaja, dodaję cukier i ubijam mikserem na puszystą masę. Mąkę przesiewam i dodaje do piany z jajek. Delikatnie mieszam łyżką i wylewam na okrągłą formę średnica 23 cm, wcześniej wysmarowaną. Piekę 15 minut temp 180 stopni.
Krok 2 - Kokosowe ciacho z gruszkami foto
Krem. Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczam w 1/2 szklance gorącej wody. Śmietanę kremówkę ubijam na puszysta masę, i dodaję galaretkę przestudzoną. Wsypuje wiórki kokosowe i mieszam. Masę wylewam na biszkopt. Galaretkę truskawkową rozpuszczam w 3 i 1/2 szklankach gorącej wody.
Krok 3 - Kokosowe ciacho z gruszkami foto
Na krem wykładam cząstki gruszek, i wylewam tężejącą galaretkę. Wstawiam do lodówki na noc. Przed podaniem posypuje wiórkami kokosowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

27.02.2014 15:28
super ciasto

IZABELA29

26.02.2014 10:46
bardzo apetyczne

pajbek

11.02.2014 21:41
Pyszności :-)

Łucja

05.10.2013 09:45
zjadłabym kawałeczek takich pyszności :)

adelajda

04.10.2013 11:10
super ciacho :)

gosia56

03.10.2013 08:06
poproszę Madziu kawałeczek tej pyszności

wyattearp

02.10.2013 20:19
mniam mniam

teresa18

02.10.2013 18:40
rewelacyjne

ONY_za_kare

02.10.2013 16:25
super ciacho!

Alex_M

02.10.2013 15:23
na pewno pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat