Kokosowe Bezy z Rumem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    200 gram
  • białko

    4 szt
  • sól

    1 szczypta
  • cukier drobny

    1 szklanka
  • rum

    1 łyżka
  • olejek rumowy

    do smaku
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić ze szczypta soli i cukrem na błyszczącą gładką pianę. Masę białkową delikatnie wymieszać z wiórkami kokosowymi ,mąką ziemniaczaną ,rumem i kilkoma kropelkami olejku rumowego. masę nałożyć do szprycy i wyciskać bezy na papier do pieczenia wyłożony na blachę. Ciasteczka piec w 160 stopniach przez ok. 10-15 minut.
Bezy zostawić na blaszce do ostydnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 25.09.2012 22:03
po co kupować jak można zrobić własne
kate.500 27.08.2012 09:29
super
motyl 29.04.2012 10:06
apetyczne
PaniMISIOWA 19.04.2012 21:31
wspaniałe!
smakowita 23.03.2012 10:10
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
iziona 23.03.2012 07:24
Ja nie umiem zrobić dobrych bez:(, a te muszą być cudne w smaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat