Kokosowe babeczki z czekoladowym kremem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    2 szkl
  • wiórki kokosowe

    3 łyżki
  • margaryna

    20 dag
  • cukier puder

    1/3 szkl
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • żółtka

    2 szt
  • Krem:

  • masło

    15 dag
  • masło orzechowe

    2 łyżki
  • czekolada

    100 g
  • spirytus

    1 łyżka
  • płatki czekoladowe

    2 łyżki
  • białko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kokosowe babeczki z czekoladowym kremem foto
Mąkę przesiać i posiekać z zimną margaryną. Następnie dodać cukier puder, wiórki kokosowe, żółtka, sok z cytryny, oraz sztywno ubitą pianę z białek. Szybko zagnieść cisto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm i wylepić foremki do babeczek. Piec w temp 190 stopni około 15 minut.
Krok 2 - Kokosowe babeczki z czekoladowym kremem foto
Masło dokładnie utrzeć z masłem orzechowym, spirytusem i rozpuszczoną czekoladą.
Krok 3 - Kokosowe babeczki z czekoladowym kremem foto
Krem nałożyć do rękawa cukierniczego i napełnić upieczone, ostudzone babeczki. Po wierzchu posypać płatkami czekoladowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 27.02.2014 17:16
Ale niezwykle apetyczne babeczki:)
Ela15 27.06.2013 09:05
super deser
Beatris 14.04.2013 09:51
Jedzenie takich babeczek to prawdziwa przyjemność.
Mysiunia 03.12.2012 17:10
Przepiękne! :)
olkaaa 03.12.2012 09:52
ekstra przepis
ziutula 03.12.2012 09:04
pysznie
wyattearp 03.12.2012 08:20
słodkie
Lemon 02.12.2012 23:35
pychotka
Jolanta4 02.12.2012 23:12
kokos i czekolada - muszą być super te babeczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat