Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowa pomidorówka

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar warzywny 700 ml
przecier pomidorowy 700 ml
soczewica czerwona 200 ml
cebula czerwona 1 sztuka
mleko kokosowe 150 ml
śmietana 200 ml sojowa
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej rzepakowy 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowa pomidorówka

Cebulę obieramy, siekamy w bardzo drobną kostkę.

Podsmażamy przez minutę na rozgrzanym oleju. Dodajemy soczewicę, dokładnie mieszamy i smażymy razem przez 30 sekund.

Zalewamy gorącym wywarem warzywnym, gotujemy na średnim ogniu. Gdy soczewica będzie niemal miękka, dodajemy przecier pomidorowy, mleko kokosowe i śmietanę sojową.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy zupę na 5 minut. Przed podaniem możemy skropić odrobiną śmietany sojowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 02.10.2014 00:57
fajne połączenie
migotka28 20.05.2014 22:54
ciekawe połączenie
Mira85 20.05.2014 08:55
na pewno bardzo smaczna
norweska20 20.05.2014 06:59
co za połączenie:)..ciekawa jestem smaku
gosia1988 19.05.2014 22:17
fajny przepis
Joannasz3190 19.05.2014 22:16
Świetny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak