Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowa pannacotta

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko kokosowe 500 ml
żelatyna deserowa 2 łyżki
ksylitol 3 łyżki
mrożone truskawki 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowa pannacotta

W przepisie napisałam mleko kokosowe- jednak lepsza będzie śmietanka kokosowa. Niestety nie chciało przyjąć mi tego składnika. Śmietankę podgrzewam z 2 łyżkami ksylitolu. Żelatynę zalewam niewielką ilością zimnej wody do spęcznienia. Następnie można ją rozpuścić w mikrofali jeśli ktoś ma. Ja wlewam wrzątek i mieszam aż się całkowicie rozpuści. Dodaję do śmietanki ( można dodać też wanilii lub wiórek kokosowych do śmietanki aby wzmocnić smak) . Wlewam do pucharków. Ostawiam na kilka godzin do lodówki. Kiedy zaczyna tężeć zabieram się za truskawki lub maliny. Wsypuję pół opakowania do garnka podlewam niewielką ilością wody i rozmrażam. Dodaje łyżkę ksylitolu. Cały czas mieszam. Kiedy się rozmrożą blenduję i wystudzone nakładam na wierzch deseru .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mami93 05.04.2016 19:36
Pięknie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak