Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokoso-brownie

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 200 g
cukier puder 160 g
golden syrup 50 g
miód akacjowy 1 łyżeczka
krem kokosowy 2 łyżeczki
wiórka kokosowe 50 g
jajko 4 szt
mąka 100 g
masło 80 g
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: kokoso-brownie

W rondelku roztapiamy masło z cukrem, miodem i syropem. Mieszamy i dodajemy połamana czekoladę. Wbijamy po jednym jajku i dokładnie mieszamy, aby powstała jednolita masa. Dodajemy krem kokosowy, wiórka i na samym końcu mąkę.
Masę przelewamy do wysmarowanej masłem tortownicy. Na sam wierzch wykładamy namoczoną wcześniej żurawinę lub rodzynki. Pieczemy 30min w 180C.
Schładzamy mocno.
Przepis pochodzi z www.whiteplate.blogspot.com z pewnymi moimi zmianami.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 16.11.2013 23:22
lubię brownie, a jeszcze z dodatkiem kokosu to musi być coś wspaniałego
Piotr-21 16.10.2012 22:56
pycha
ziutula
ziutula 03.09.2012 10:56
kokos lubię w ciastach
Pietruszka 03.09.2012 10:04
fajne
Kas2 02.09.2012 23:46
musi być przepyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak