Kokosanki z polewą czekoladową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    2 szklanki
  • cukier puder

    1 szklanka
  • margaryna

    5 dkg
  • jajko

    1 sztuka
  • mleko

    1/2 szklanki
  • miód

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
  • polewa czekoladowa

  • margaryna

    20 dkg
  • kakao

    2 łyżki
  • cukier

    1 szklanka
  • mleko

    3/4 szklanki
  • wiórki kokosowe

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę ucieramy z cukrem.Dodajemy jajko,miód,mleko,mąkę,proszek do pieczenia.Mieszamy na jednolitą masę. Następnie wykładamy ciasto na foremkę,obłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy w 180 °C przez 40 minut.Po upieczeniu,ciasto kroimy w kostkę. Następnie przygotowujemy polewę.Rozpuszczamy w rondelku margarynę i dodajemy cukier,mleko oraz kakao. Całość mieszamy i gotujemy na małym ogniu.Po ostygnięciu polewy czekoladowej,maczamy w niej każdy kawałek ciasta i obtaczamy go w wiórkach kokosowych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 20.07.2013 09:05
w formie ile na ile piekłaś?
Krzysztof15 09.09.2012 19:35
super
sunnymood 09.09.2012 18:45
uwielbiam kokosanki;)
olkaaa 02.08.2012 10:54
muszę spróbować
smile 24.07.2012 22:27
smaczniutkie
Ewelina38 20.07.2012 22:44
kiedyś je dość często robiłam ale dziś przepis troszkę zapomniany, a szkoda bo są na prawdę bardzo smaczne .... a więc koniecznie do zrobienia :)
Renata16 14.07.2012 23:45
ale bym sobie zjadła choć jedno ciasteczko (:
kamyk 13.07.2012 21:35
tęz bym z chęcią obejrzał na zdjęciu ale chętniej bym chyba zjadł
KOBRA 06.07.2012 20:16
fajny przepis
Andzia1977 06.07.2012 17:18
super ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat