Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosanki w kostce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 4 sztuki
margaryna 10 dag
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier puder 25 dag
miód 4 łyzki
kakao 3 łyżki
margaryna 3/4 kostki
cukier puder 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: kokosanki w kostce

Jajka utrzeć z cukrem. Dodawać powoli roztopioną i wystudzoną margarynę, ucierać. Dodać miód i dalej ucierać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na kwadratową blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni 25-30 min. Polewa:margarynę rozpuścić, dodać cukier i kakao dokładnie wymieszać, gotować na małym ogniu, aż zacznie gęstnieć. Ciasto po upieczeniu i ostudzeniu kroimy na kwadraciki i obtaczamy w ostudzonej polewie i wiórkach kokosowych. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 29.04.2014 15:34
kokos ,to moje smaki ,pycha
gosia561 13.01.2012 00:46
smaczne
Magdalena67 25.12.2011 18:35
Ładniutkie, jak z bajki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak