Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki w czekoladzie

5.0
(231)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto biszkoptowe

jajko 4 sztuki
mąka 1 i 1/2 szklanki
cukier 1 szklanka
olej 10 łyżek
woda 10 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

polewa

mleko 10 łyżek
kakao 3 łyżki
cukier puder 1 szklanka
margaryna 200 gram
wiórki kokosowe 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki w czekoladzie

Żółtka należy utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę i ucierać dalej. Mąkę wymieszac z proszkiem do pieczenia i wsypać do ciasta. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do całości. Delikatnie wymieszać. Piec w piekarniku w 180 stopniach około 30 minut (najlepiej wykonać test suchego patyczka). Wymieszać wszystkie składniki polewy. Biszkopt ostudzić, pokroić na małe prostokąty. Każdy z nich należy obtoczyć w polewie i wiorkach kokosowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 25.01.2017 01:07
pyszne do kawy
edytazaw89@wp 24.01.2017 21:15
Wygląda pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak