Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki - bez pieczenia

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 200 g
mleko ryżowe 1/2 szklanka
ksylitol 1/2 szklanka
mleko kokosowe 8 łyżek
masło orzechowe 1 czubata łyżka
kakao 1 łyżka
ekstrakt waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki - bez pieczenia

Kroki postępowania

1
Mleko zagotowujemy z cukrem brzozowym.
Krok 1 - Kokosanki - bez pieczenia foto
2
Chwilę gotujemy, aż płyn zbrązowieje- skarmelizuje się.
Krok 2 - Kokosanki - bez pieczenia foto
3
Dosypujemy kokos. Dokładnie mieszamy i podlewamy mleczkiem kokosowym. Na sam koniec dodajemy ekstrakt waniliowy. Masę dzielimy na pół. Do jednej połowy dodajemy masło orzechowe, do drugiej kakao. Dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Kokosanki - bez pieczenia foto
4
Z obu mas formujemy małe kulki - nieco mniejsze od orzecha włoskiego i układamy je w małych papilotkach. Podajemy lekko schłodzone. Smacznego!
Krok 4 - Kokosanki - bez pieczenia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 09.03.2016 21:47
smaczne ciasteczka
Zdzisław 19.07.2015 15:44
takie słodkości lubię
IKrakowianka 19.07.2015 09:36
bardzo apetycznie wyglądają
Mniam 19.07.2015 09:28
Ciekawe kokosanki. Z chęcią bym spróbowała :)
Futka 19.07.2015 09:22
Cudne i bardzo apetyczne te kokosanki :) Chętnie skosztowałabym jedną :)
Konczi 19.07.2015 08:38
Wyglądają bardzo elegancko, musza być pycha !
Renata9 19.07.2015 08:38
Pomysłowy deserek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak