Kokosanki

Kokosanki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    25 dkg
  • cukier

    20 dkg
  • jajko

    4 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kokosanki

Żółtak utrzec z cukrem, białka ubic na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie połączyc ze zółtkami, wiórkami i olejkiem śmietankowym. Łyżką kłaśc na natłuszczona blaszkę niewilkie ciasteczka. Piec na złoto w temp. 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Krzysztof42 26.11.2010 16:12
spróbowałbym
Ela20 13.06.2010 20:47
Próbowałam, bardzo dobre.
Allice 07.05.2010 18:12
Kokosanki można też polac rozpuszczoną czekoladą. Sa jeszcze lepsze.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat