Przepis i sposób przygotowania na: kokosanki
Margarynę rozpuścić, zagotować z mlekiem, cukrem i kakao. Gotować przez 3 min. na wolnym ogniu mieszając, zdjąć z ognia przestudzić.
Ciasto pokroić w kostkę, maczać w polewie i wiórkach kokosowych.
jajko | 4 szt |
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
olej | 8 łyżek |
woda | 8 łyżek |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
margaryna | 3/4 kostki |
mleko | 1/2 szklanki |
cukier puder | 20 dkg |
kakao | 2 łyżki |
wiórki kokosowe | 2 opakowania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: