Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosanka z kremem ananasowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

9 jajek
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: kokosanka z kremem ananasowym

BISZKOPT:
4 jajka, 3/4 szkl cukru, 1 szkl. mąki, 4 łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
piec 25-30 minut
KREM:
1 budyń waniliowy, sok z ananasów-> zagotować,
1 palma, puszka ananasów, 1/2 szkl cukru pudru, 5 żółtek: palmę utrzeć z cukrem pudrem, dodać zimny budyń, pokrojone w kostkę ananasy i 5 żółtek, wszystko razem wymieszać i położyć na biszkopt

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak