Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pszenna mąka skład na ciasto 3 szklanki
masło 250 gram
żółtko jajek 3 sztuki
cukier puder 1/2 szklanki
śmietana 30% 3 łyżki
kakao 2 łyżki
białka skład na masę kokosową 4 sztuki
wiórki kokosowe 250 g
ziemniaczana mąka 20 gram
puder cukier 1/2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanek

CIASTO: Mąkę pszenną posiekałam z masłem, dodałam żółtka, szklankę cukru pudru, śmietanę
sodę oczyszczoną, kakao i zagniotłam ciasto, które rozwałkowałam i wyłożyłam
na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach foremka 28 x 20 cm.

MASA KOKOSOWA: Z białek i cukru ubiłam mikserem sztywną pianę i delikatnie drewnianą
łyżką wymieszałam z wiórkami kokosowymi i mąką ziemniaczaną. Masę przełożyłam na placek,
foremkę wstawiłam do piekarnika na około 40 minut w temperaturze 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 01.03.2012 20:23
lubię kokosowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak