Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokkinisto - wołowina duszona w wytrawnym winie czerwonym

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt.
olej 1 łyżka
wołowina 500 gramów
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
pomidory krojone z puszki 1/2 puszki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
ząbki czosnku 2
majeranek
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz
cynamon
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Kokkinisto - wołowina duszona w wytrawnym winie czerwonym

Kroki postępowania

1
Cebulkę siekamy i podsmażamy na oliwie. Do czasu aż się zeszkli.
Krok 1 - Kokkinisto - wołowina duszona w wytrawnym winie czerwonym foto
2
Pokrojoną wołowinę w większą kostkę wrzucamy na patelnię i podsmażamy razem z cebulką.
Krok 2 - Kokkinisto - wołowina duszona w wytrawnym winie czerwonym foto
3
Całość zalewamy winem. Redukujemy wino na wolnym ogniu.
Krok 3 - Kokkinisto - wołowina duszona w wytrawnym winie czerwonym foto
4
Dodajemy pomidory z puszki krojone. Dodajemy majeranku szczyptę, oregano, cynamon i ziele angielskie i liść laurowy. Dusimy pod przykryciem. Doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Kokkinisto - wołowina duszona w wytrawnym winie czerwonym foto
5
Podajemy z makaronem
Smacznego :)
Krok 5 - Kokkinisto - wołowina duszona w wytrawnym winie czerwonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 23.01.2015 20:59
fajne danie:)
Futka 23.01.2015 20:27
Bardzo smakowita i wyrazista propozycja na gulasz. Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak