Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokilki szpinakowe w cieście francuskim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnku 3 ząbki
ser feta 1 opakowanie
ciasto francuskie 1 opakowanie
mrożony szpinak 1 z sosem serowym

Przepis i sposób przygotowania na: Kokilki szpinakowe w cieście francuskim

Szpinak wrzucić do garnuszka, gotować na wolnym ogniu, aż się rozmrozi. Pod koniec gotowania dodać czosnek, rozdrobniony ser feta. Wszystko wymieszać.
Ciasto francuskie rozmrozić, lekko przewałkować, połowę ciasta pociąć na kwadraty- wyłożyć nimi formę do mufinek a w środek włożyć łyżeczkę szpinaku z serem.
Drugą połowę ciasta rozłożyć w całości na blacie, posmarować farszem ze szpinaku i zrolować, pociąć na grubsze plastry i plastrami wyłożyć formę do babeczek lekko ugniatając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 30.10.2012 09:56
Rewelacja!
Dorota76 05.08.2012 09:58
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak