Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki z zielonym pesto

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki

makaron kokardki 150 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka

pesto

bazylia świeża 1 garść
rukola 1 garść
natka pietruszki 1 pęczek
orzechy włoskie 3 łyżki
oliwa 20 ml
ser żółty 50 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
ząbek czosnku 1 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki z zielonym pesto

Przygotować wszystkie składniki. Makaron ugotować al dente we wrzątku lekko posolić .Odlać wodę i przelać ciepłą wodą na cedzaku. Utrzymywać ciepły.Przygotować pesto . Bazylię ,natkę , rukolę umyć i osuszyć . Pokroić drobniej włożyć do rozdrabniacza . Dodać posiekane orzechy ,starty na tarce ser żółty, rozgnieciony ząbek czosnku ,oliwę z oliwek i zmiksować . Przyprawić do smaku pieprzem , solą morską i sokiem z cytryny. Wyłożyć makaron kokardki na talerze . Dodać pesto i wymieszać z makaronem podawać ciepłe .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 18.03.2016 15:03
Uwielbiam pesto...
marcia7 18.03.2016 14:55
fajny obiad na szybko
ilka01 18.03.2016 10:56
pysznie i zdrowo :)
tobi1989 18.03.2016 09:28
Lubię to :)
Małgorzata92 18.03.2016 08:07
Fajne danko :)
Róża1 18.03.2016 00:26
smaczne i kolorowe danie :-)
Łukasz15 17.03.2016 23:37
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak