Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokardki z szpinakiem,polędwicą ,oliwkami i zielonym groszkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 200 gram,
polędwica wieprzowa 0,5 kg
szpinak mrożony 100 gram
oliwki czarne 8 szt
groszek 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia , ,
czosnek 1 ząbek
oliwa , ,
pomidorki koktajlowe 6 szt
masło , ,
bulion mięsny 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kokardki z szpinakiem,polędwicą ,oliwkami i zielonym groszkiem

makaron gotuję al dente.
polędwice kroję w słupki,podsmażam na oliwie, w międzyczasie dodaję groszek.
szpinak podsmażam na maśle ,dodaję rozgnieciony ząbek czosnku, sól, pieprz ,podlewam bulionem ,doprowadzam do wrzenia i gotuję około 10 minut
na talerz przekładam makaron, szpinak,polędwicę z groszkiem,kroję oliwki na pół.
na koniec przekrojone pomidorki i posypuję rzeżuchą.
SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 04.03.2014 12:40
szybki obiadek
Niki22 04.03.2014 11:24
wygląda pięknie :)
Kulinarna Ja 04.03.2014 11:07
mmm polędwica! Nie dodałabym tylko groszku (nie lubię go) i obiad IdeALny!
slonko888 04.03.2014 10:53
pieknie wyglada musze wypróbowac
gosia47-47 04.03.2014 10:42
na pewno pyszne danie :D
norweska20 04.03.2014 10:41
co za połączenie ..pyszne
sylwia_sl 04.03.2014 10:27
Przepis zabieram :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak