Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki z sosem serowo- pieczarkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 25 dag
pieczarki 30 dag
cebula 2 sztuki
olej 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
śmietana 18 proc 200 g
serek topiony trójkąt
woda 100 ml
koperek pęczek
chili Prymat szczypta
czosnek ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki z sosem serowo- pieczarkowym

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Pieczarki, myjemy i kroimy w paski. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki wraz z cebulą doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na oleju do miękkości aż co całkowitego odparowania wody. Śmietanę mieszamy z wodą dodajemy pokrojony w paski serek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieczarki z cebulą. Wszystko razem gotujemy na małym ogniu około 5 minut, doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą chilli. Do sosu dodajemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy. Sosem polewamy ugotowany makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 16.08.2015 10:21
fajny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak