Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki z sosem bolognese

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 500 gram
mięso mielone 500 gram
czosnek 1 ząbki
cebula
pomidory 4 sztuki
oliwa
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
oregano
Bazylia suszona Prymat

Porada

Najlepsze będą mięsiste pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki z sosem bolognese

Na patelni rozgrzewam oliwę, wrzucam pokrojoną cebulę oraz przeciśnięte ząbki czosnku. Gdy się zeszklą dodaję mięso i obsmażam je, mieszając co jakiś czas.

Pomidory sparzam, obieram ze skórki, kroje na kawałki, wrzucam do pojemnika i blenduję je. Do mięsa dodaję zmiksowane pomidory. Przyprawiam solą, pieprzem, bazylią, oregano i dalej smażę przez około 5 - 10 minut. Makaron gotuję w osolonej wodzie.

Makaron wykładam na talerz, polewam sosem i posypuję startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.07.2016 18:56
lubimy takie dania makaronowe
2milutka 05.07.2016 18:20
smaczna klasyka
Agnieszka-87-25 05.07.2016 14:41
bardzo smaczne
Aleksandra/Olcia 05.07.2016 12:53
szybko i pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak