Kofty z wołowiny

Kofty z wołowiny

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Przedstawiam przepis na aromatyczne wołowe kofty. Jeśli macie ochotę na wołowinę w innym wydaniu, polecam ten przepis.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kofty

  • mięso mielone wołowe

    40 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • kolendra

    0.5 łyżeczki
  • imbir mielony

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.

Do miski włożyć mielone mięso, dodać cebulę z czosnkiem, posiekaną natkę pietruszki, zmiażdżoną kolendrę i imbirem.

Masę mięsną doprawić na ostro solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne, wstawić do lodówki na około 1 godzinę.

Po tym czasie formować z mięsa kulki, każdą nadziewać na szpadki do szaszłyków i rozpłaszczyć. Można je przed pieczeniem skropić olejem.

Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem, układać kofty i piec w piekarniku na opcji grill przez 12-15 minut w 240°C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat