Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kofty z indyka

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kofty

filet z indyka 1 kg
cebula 4 szt
ząbki czosnku 4 szt
natka pietruszki 4 pęczki
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz
sok pomidorowy

Ziemniaki

ziemniaki 6 dużych
olej rzepakowy 5 łyżek
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kofty z indyka

Mięso mielimy.

Cebule, natkę i czosnek miksujemy, łączymy z mięsem. Dodajemy przyprawy, dokładnie wyrabiamy.
Z przygotowanej masy formujemy podłużne kotlety. Układamy w naczyniu żaroodpornym.

Ziemniaki obieramy, kroimy na plastry o grubości 5 mm. Mieszamy z olejem, przyprawą. Mieszamy i układamy pomiędzy przygotowanymi kotletami. Mięso skrapiamy sokiem pomidorowym.

Całość zapiekamy przez około 40 min (do miękkości ziemniaków) w temperaturze 200°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sliwka 30.03.2016 13:19
Fajne danie;))
Grazyna0211 30.03.2016 12:50
smaczne danie
Wacław 30.03.2016 11:14
pyszna propozycja na obiad !
Aleksandra/Olcia 30.03.2016 10:48
apetyczne mniam
Malinka 30.03.2016 10:26
Bardzo smaczna propozycja na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak