kofta indyjska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    2 szt
  • mąka

  • Przyprawa curry orientalna Prymat

  • sól

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • jogurt naturalny

    1 szt
  • pomidory bez skóry

    5 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyzeczka
  • Kolendra cała Prymat

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • ziemniaki

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki gotujemy nastepnie po ostudzeniu mieszamy razem z serem na jednolita masę dodajemy kilka łyżek mąki troszke curry oraz sól i pieprz dokładnie mieszmy i rozgmiatamy na mase
z przygotowanej masy formujemy kulki i obtaczamy w bułce tartej i w jajku
kulki wrzucamy na głęboki olej i obsmażamy z każdej striony nie za długo aby nam sie kuli nie rozsypały :)
w trakcie smażenia mozna przygotowac sos
do garnka dajemy pomidory bez skórki gotujemy je na oliwie az zrobi nam sie sos dajemy duzo cuurry duzo kolędry rozdrobnionej
łyzeczkę koncentraktu sól i pieprz wszystko mieszamy na koniec dajemy jogutr ciagle mieszajac zagotowujemy
nastepnie na talerzyk układamy nasze kulki i polewamy sosem wspaniale smakuje z kaszą

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magdalena63 13.06.2011 23:30
ciekawy przepis
Anita21 07.02.2011 10:34
danie jest na prawde smakowite a do tego kasza rewelacja polecma
RenataZ-et 05.02.2011 12:27
Przepis bardzo mnie zaciekawił, bo lubię takie potrawy. Na pewno wypróbuję :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat