Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociołkowy gulasz

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mięso

karkówka 1 kg

Warzywa

papryka czerwona 3 sztuki
cebula biała 3 sztuki
marchew 3 sztuki
ziemniaki 1 kg

Przyprawy

Papryka słodka mielona Prymat szczypta
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
sól i pieprz
ziele angielskie 10 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kociołkowy gulasz

Kroki postępowania

1
Nasz gulasz zaczynamy od umycia mięsa i pokrojeniu go w dużą kostkę . Następnie wlewamy do garnka oleju wkładamy mięso i podsmażamy trochę.
Krok 1 - Kociołkowy gulasz foto
2
Ziemniaki obieramy , myjemy i kroimy w dużą kostkę.
Krok 2 - Kociołkowy gulasz foto
3
Paprykę myjemy wyciągamy środki i kroimy w nieduże kawałki.
Krok 3 - Kociołkowy gulasz foto
4
Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce.
Krok 4 - Kociołkowy gulasz foto
5
Marchewki obieramy , myjemy i kroimy w nieduże kawałki.
Krok 5 - Kociołkowy gulasz foto
6
Tak przygotowane warzywa wrzucamy do podsmażonego mięsa, podlewamy całość wodą aż lekko zakryje warzywa . Dodajemy przyprawy i gotujemy na małym ogniu .
Krok 6 - Kociołkowy gulasz foto
7
Gulasz gotujemy około 3 godzin pozwalając, aby troszkę wody wyparowało wtedy zrobi się gęściejszy . Do smaku na koniec doprawiamy , my lubimy na ostro więc papryki ostrej i pieprzu nie żałujemy . Smacznego
Krok 7 - Kociołkowy gulasz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela9 01.01.2016 20:16
To musi rewelacyjnie smakować, aż ślinka cieknie :)
Ola1young 01.01.2016 13:23
pyszne danie,jedliśmy podobne u węgrów :)
Konczi 01.01.2016 11:56
to musi być rewelacyjne
Wafelek2601 01.01.2016 00:19
Musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak