Kociołkowy gulasz

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso

  • karkówka

    1 kg

Warzywa

  • papryka czerwona

    3 sztuki
  • cebula biała

    3 sztuki
  • marchew

    3 sztuki
  • ziemniaki

    1 kg

Przyprawy

  • Papryka słodka mielona Prymat

    szczypta
  • Papryka ostra mielona Prymat

    szczypta
  • sól i pieprz

  • ziele angielskie

    10 sztuk
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5 sztuk
  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kociołkowy gulasz foto
Nasz gulasz zaczynamy od umycia mięsa i pokrojeniu go w dużą kostkę . Następnie wlewamy do garnka oleju wkładamy mięso i podsmażamy trochę.
Krok 2 - Kociołkowy gulasz foto
Ziemniaki obieramy , myjemy i kroimy w dużą kostkę.
Krok 3 - Kociołkowy gulasz foto
Paprykę myjemy wyciągamy środki i kroimy w nieduże kawałki.
Krok 4 - Kociołkowy gulasz foto
Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce.
Krok 5 - Kociołkowy gulasz foto
Marchewki obieramy , myjemy i kroimy w nieduże kawałki.
Krok 6 - Kociołkowy gulasz foto
Tak przygotowane warzywa wrzucamy do podsmażonego mięsa, podlewamy całość wodą aż lekko zakryje warzywa . Dodajemy przyprawy i gotujemy na małym ogniu .
Krok 7 - Kociołkowy gulasz foto
Gulasz gotujemy około 3 godzin pozwalając, aby troszkę wody wyparowało wtedy zrobi się gęściejszy . Do smaku na koniec doprawiamy , my lubimy na ostro więc papryki ostrej i pieprzu nie żałujemy . Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela9 01.01.2016 20:16
To musi rewelacyjnie smakować, aż ślinka cieknie :)
Ola1young 01.01.2016 13:23
pyszne danie,jedliśmy podobne u węgrów :)
Konczi 01.01.2016 11:56
to musi być rewelacyjne
Wafelek2601 01.01.2016 00:19
Musi być pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat