kociołek z klopsami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaków

    30dag
  • pęczek włoszczyzny

  • dymki

    2
  • mieszanego mielonego mięsa

    35dag
  • łyżka koncentratu pomidorowego

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior i brokuł dzielimy na różyczki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Włoszczyznę i dymki oczyścić, obrać i pociąć na kawałki. W garnku gotujemy 1i 1/2 l wody. Wsypujemy bulion. Wrzucamy pokrojone warzywa za wyjątkiem brokułu i dymki. Poczekać, aż woda znowu zawrze, po czym zmniejszyć płomień i gotować jeszcze 15min. Dodajemy brokuł i dymki. Mięso wymieszać z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy do smaku sól i pieprz. Formujemy klopsiki, wrzucamy je do garnka z zupą. Gotujemy 6-7 min. Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia56 17.03.2012 20:43
pycha
magical66 23.12.2010 22:16
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat