Kociołek Węgierski

Kociołek Węgierski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczek

    1 kg
  • pieczarki

    0,5 kg
  • ziemniaki młode

    0,75 kg
  • kabaczek

    0,5 szt.
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • cebula czerwona

    2 szkl.
  • kapusta biała

    0,5 szt.
  • papryka

    3 szt.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kociołek Węgierski

Mięso płuczemy kroimy w kostkę obtaczamy w przyprawach solimy i pieprzymy. Odstawiamy na 30 minut do godzinki aby się przegryzło. Warzywa płuczemy osuszamy i kroimy na drobną kostkę. Cebulę w pół księżyce. a kapustkę drobno siekamy. Do kociołka wrzucamy najpierw mięso a potem wazrywa i pieczemy ok. 30 minut potem wszystko mieszamy i pieczemy do miękkości . Doprawiamy wg. smaku.




Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat