Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociołek ryżowo - mięsny pod kołderką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
bulion 2 szkl
mięso mielone indycze 500 g
gałka muszkatołowa szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
jajko 1 szt
szczypiorek 1 garść
woda 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
mozzarella 1 kulka
oregano do posypania
olej 2 łyżki
feta 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kociołek ryżowo - mięsny pod kołderką

Ryż ugorować na bulionie i ostawić pod przykryciem do przestygnięcia. Mięso wymieszać z przyprawami, jajkiem i pokruszonym serem, doprawić solą i pieprzem. 3 kamionkowe miseczki posmarować tłuszczem rozłożyć ryż i lekko wyrównać, na ryżu rozłożyć mięso i przykryć plasterkami mozzarelli, posypać oregano i zapiec w temp ok 200 st . przez ok 40 min. Podawać z konserwowym ogórkiem lub sezonową sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 02.10.2011 23:39
bardzo ciekawe i bardzo smakowite :)
Babciagramolka 01.06.2011 08:09
Smakowicie się od rana zrobiło . Bardzo fajny przepis
Małgorzata113 01.06.2011 07:29
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak