Kociołek gulaszowy z kluseczkami gnocchi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    1 kg
  • marchewki

    2 duże
  • papryka czerwona

    1 duża
  • papryczka chili

    do smaku
  • passata pomidorowa

    700 ml
  • rozmaryn suszony

    do smaku
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • cukinia

    średnia
  • bazylia posiekana

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    2 łyżki
  • pieczarki

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę i zalać zimną wodą - ugotować do miękkości z dodatkiem papryki mielonej. W międzyczasie utrzeć na grube wióry marchewki, pokroić w kostkę ziemniaki, pieczarki w dowolne kawałki, a paprykę w paseczki. Cukinię obrać i utrzeć na tej samej tarce co marchew.
Do miękkiego mięsa dodać warzywa, rozmaryn, zmiażdżone ząbki czosnku, posiekaną papryczkę chili i sporo pieprzu. Gotować do miękkości warzyw i mięsa.
Gotową zupę zalać pasattą pomidorową odparowaną na patelni o ok. 1/3 objętości.
Zagotować przez kilka minut dodając bazylię i doprawić na pikantnie - podawać z kluseczkami gnocchi.
Habibi
Gotową potrawę podawać z ulubionym pieczywem - wierzch można posypać startym ostrym żółtym serem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 22.10.2015 17:56
bardzo apetyczne danie
mysza75 21.10.2015 10:28
fajne rozgrzewające danie aż chce się jeść
Ewelina1991 21.10.2015 08:27
pyszny kociołek ;-)
Krzysztof15 21.10.2015 06:21
smaczne danie
jagoda5913 21.10.2015 00:31
dobry pomysł
pajbek 20.10.2015 22:15
taki lubię :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat