Przepis i sposób przygotowania na: Kocie oczka z galaretką
Kroki postępowania
Gdy budyń jest zimny ucieramy masło. Do utartego dodajemy stopniowo budyń. Gotową masą przekładamy ciasteczka, sklejając po dwa ciasteczka: jedno całe, drugie z otworem.
mąka | 45 dag |
żółtko jajek | 5 sztuk |
cukier puder | 15 dag |
mleko | 0,5 litry |
masło | 200 gram |
budyń waniliowy | 1 opakowanie |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
cukier | 2 łyżki |
żółtko jajek | 2 sztuki |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
galaretka truskawkowa | 0,5 opakowania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: