Knedliczki Babuni z serem i truskawkami

Knedliczki Babuni z serem i truskawkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3/4 szklanki
  • jajka

    1 sztuka
  • roztopione masło

    2 łyżki
  • truskawki

    12 sztuk
  • ser biały

    25 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser rozdrobnić, dodać sól, jajko oraz roztopione masło, całość zagnieść. Dosypać mąkę, aż do momentu kiedy ciasto zacznie odchodzić od ręki. Całość włożyć do lodówki na ok 6-8 godzin, podzielić na 12 porcji. Z każdej porcji zrobić kulkę, rozgnieść na placek, ułożyć truskawkę i owinąć tak aby truskawka ściśle przylegała do ciasta. Kulki wrzucić do osolonej wrzącej wody. Od chwili wypłynięcia gotować 8-10 min. Podawać polane roztopionym masłem i posypane cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat