Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle ze śliwkami panierowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 700 gram
mąka 1 szklanka
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
śliwki 10 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
masło lub margaryna 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: knedle ze śliwkami panierowane

Ugotowane ziemniaki przeciskam przez praskę. Do ziemniaków dodaję mąkę, sól, jajko i zagniatam ciasto. Z ciast robię kulki, które rozpłaszczam ,na środku każdego placka układam śliwkę bez pestki i zawijam ponownie w kulkę. Knedle gotuję w wodzie do momentu aż wypłyną na powierzchnię wody. Bułkę tartą podsmażam dodając masło. Ugotowane knedle obtaczam na patelni z bułką tartę. Przed podaniem można lekko posypać cukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 11.11.2015 20:24
ładnie wygląda
Aleksandra/Olcia 11.11.2015 18:40
kalorycznie....ale zjadłabym ojjj zjadła
Konczi 11.11.2015 17:32
:) ale ma ochotę na taką pyszność ..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak