knedle ze śliwkami panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    700 gram
  • mąka

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    1 szczypta
  • śliwki

    10 sztuk
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • masło lub margaryna

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przeciskam przez praskę. Do ziemniaków dodaję mąkę, sól, jajko i zagniatam ciasto. Z ciast robię kulki, które rozpłaszczam ,na środku każdego placka układam śliwkę bez pestki i zawijam ponownie w kulkę. Knedle gotuję w wodzie do momentu aż wypłyną na powierzchnię wody. Bułkę tartą podsmażam dodając masło. Ugotowane knedle obtaczam na patelni z bułką tartę. Przed podaniem można lekko posypać cukrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 11.11.2015 20:24
ładnie wygląda
Aleksandra/Olcia 11.11.2015 18:40
kalorycznie....ale zjadłabym ojjj zjadła
Konczi 11.11.2015 17:32
:) ale ma ochotę na taką pyszność ..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat