Knedle z twarogiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    700 g
  • mąka

    1,25 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżka
  • cukier

  • sól

  • twaróg

    250 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do ciepłych,ugotowanych ziemniaków dodałam masło,rozgniotłam i pozostawiłam do wystygnięcia.Następnie dodałam odrobinę soli,mąkę,jajo i dokładnie wyrobiłam ciasto.Uformowałam placuszki,na których ułożyłam nadzienie i skleiłam tak aby pozostało ono w środku.Uformowałam kulki.
Knedle wrzuciłam do wrzącej osolonej wody i gotowałam 7-8 minut.

700g ugotowanych ziemniaków
1 i 1/4 szklanki mąki
jajko
1 łyżka masła
twaróg półtłusty
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
opakowanie moreli suszonych ( ja użyłam firmy Bakal)
cukier
sól

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara/zuza22_85 12.08.2012 14:11
dobre
ewa78 06.07.2012 08:03
OJ dawno nie jadłam,dzięki
Rafał10 20.06.2012 13:31
ale ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat