Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z suchych kaizerek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kaizerki 15 szt
jajko 3 szt
mleko 1 szklanka
sól do smaku
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 ł.stołowe
mąka 1 ł.stołowe

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z suchych kaizerek

Kaizerki pokroić w drobną kosteczkę i zostawić do wysuszenia. Do ususzonych bułek dodajemy jajka, bułkę tartą, mąkę, mleko zagotowane sól i pieprz szczyptę. Całość wyrabiamy na jednolitą masę i formujemy w kulki. Tak uformowane knedle wrzucamy na gotującą osoloną wodę i gotujemy 10-12 minut. Podawać z sosem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 16.12.2010 00:55
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak