Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
20 dag -
żółtko jajek
1 sztuka -
mleko
1/2 szklanki -
sól
do smaku -
owoce
wg upodobań -
twaróg
20 dag
Przepis i sposób przygotowania KNEDLE Z OWOCAMI
Wykładamy ciasto i wałkujemy. Wykrawamy kwadraty.
Owoce układamy do kwadratu, zawijamy i formujemy knedle.
Doskonale smakują z truskawkami lub śliwkami.
Wrzucamy do gotującej się osolonej wody. Gotujemy około 3-4 minuty. Pilnujemy, aż wypłyną wtedy wyjmujemy łyżką cedzakową.
Podajemy polane masłem i posypane cukrem, lub oblane śmietaną wymieszaną z cukrem.
Smacznego
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się