Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z mięskiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

ziemniaki ugotowane 1 kg
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 30 dag

Farsz

mięso gotowane 20 dag
cebula 1 sztuka
żółty ser starty 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z mięskiem

Kroki postępowania

1
Mięso drobiowe u mnie z wcześniejszego rosołu drobno posiekać, ale nie mielić na patelni rozpuścić masło i podsmażyć na nim kawałeczki mięsa i drobno pokrojoną cebulę, doprawić do smaku pieprzem tak troszkę na pikantnie po wystudzeniu mięso wymieszać z tartym na grubych oczkach tarki żółtym serem.
Krok 1 - Knedle z mięskiem foto
2
Z ciasta utoczyć cienki wałek i pociąć na około 5 cm porcje z każdej uformować placuszek na środku ułożyć porcję farszu i zlepić.
Krok 2 - Knedle z mięskiem foto
3
W garnku zagotować sporą ilość osolonej wody i do gotującej się wody wkładać knedle, gotować do wypłynięcia, a następnie gotować jeszcze 2-3 minuty, podawać gorące polane tłuszczem i dowolną sałatką.
Krok 3 - Knedle z mięskiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 03.04.2014 19:13
Dużo bym dała za porcyjkę...
2milutka 03.04.2014 17:34
Aż ma się ochotę capnąć pół talerza hihi:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak