Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 120 dag.
jajko 2 sztuki
mąka ziemniaczana 2 dag.
mąka pszenna 30 dag.
mięso mielone 0.5 kg.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2.5 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z mielonym

Kroki postępowania

1
Obrane ziemniaki gotujemy.Ugotowane odcedzamy i przeciskamy przez praskę do ziemniaków.Dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczana ,jajka oraz do smaku przyprawy.Wyrabiamy ciasto.Formujemy wałek o średnicy około 4-5 cm.Następnie kroimy go na kawałki.
Krok 1 - Knedle z mielonym foto
2
Do mielonego wbijamy jajko,dodajemy bułkę oraz do smaku przyprawy.Dokładnie mieszamy.Kawałki pokrojonego ciasta spłaszczamy,kładziemy porcję mięsa.
Krok 2 - Knedle z mielonym foto
3
Dokładnie zlepiamy.Po czym formujemy kulki.Gotujemy we wrzącej,osolonej wodzie.Możemy podawać polane tłuszczykiem ze skwarkami.
Krok 3 - Knedle z mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 09.08.2013 22:13
Knedle że mniam, mniam
fotoviderek 09.07.2013 13:17
Lubię takie knedle :)
mic 22.05.2013 21:02
czesto robie
pajbek 05.05.2013 21:17
Oj, takich jeszcze nie jadłam :-)
Monika58 19.04.2013 21:18
na pewno pyszne są
Marcin9 19.04.2013 14:48
Do tej pory jadłem tylko knedle z owocami, z mięsem jeszcze nie widziałem :) Spróbuje zatem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak