Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle z kapustą i grzybami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
biała kapusta 20 dkg
cebula 2
jajko
mak 10 dkg
masło 2-3 łyżki
sól
pieprz
grzyby suszone 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: knedle z kapustą i grzybami.

ziemniaki ugotować ostudzić zagnieść.dodać jajko,przygotować ciasto.poszatkowaną kapustę i grzyby dusić w małej ilości wody osolonej,cebulę smażyć dodać grzyby i kapustę.przyprawić,gotowy farsz kłaść na rozwałkowane ciasto i formować kule średniej wielkości.gotować we wrzącej osolonej wodzie,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 27.03.2012 15:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak