Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z jeżynami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
jaja 2 szt
mąka pszenna 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sól 1 szczypta
jeżyny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z jeżynami

Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę. Dodać jaja, mąki i sól. Zagnieść ciasto. Każdą jeżynę oblepiać ciatsem ziemniaczanym formując kulkę. Wrzucać do gotującej się wody z dodatkiem łyżki oleju. Wyjąc z wody gdy wypłyną na wierzch. Podawać na przykład ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 02.08.2015 23:37
muszę je zrobic :) !
patryska76 11.11.2013 09:44
Mmm, smak dzieciństwa! Pycha ;-)
noninka77 11.11.2013 09:13
z jeżynami jeszcze nie jadłam:)
Magula 11.11.2013 09:01
uwielbiam knedle
Aga-25 11.11.2013 08:02
smaczniutkie są
Agnieszka-87-25 11.11.2013 07:54
rewelacja mniam
cukiereczek 11.11.2013 07:43
z jeżynami ? na pewno wyjątkowo smakują
ao_12 11.11.2013 06:40
pewnie były pyszne :)
miroslawa 11.11.2013 04:10
jeszcze nie próbowałam
Luka Li 11.11.2013 00:18
o, z jeżynami muszą być pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak